Homepage

In de media item 01
In de media item 02
In de media item 03
In de media item 04
In de media item 05
In de media item 06
In de media item 07
In de media item 08
In de media item 09
In de media item 10
 Bob Ross leeft (telegraaf)
 Kleur in de P.K.D straatGeen angst voor het lege doek  door: Kim den Breem


Met een paar streken van zijn kwast toverde de Amerikaanse schilder Bob Ross een heel bos op het schildersdoek. Inmiddels is hij overleden, maar zijn schildertechnieken worden overal ter wereld nog toegepast.

 

Er bestaat zelfs een Speciale opleiding tot Bob Ross Instructor, die door Amerikaanse docenten wordt gegeven. Deze docenten hebben de kunst nog geleerd van de meester zelf. Kunstenares Nelie Meininger uit Vlaardingen mag zichzelf zo’n Bob Ross docent noemen.

“Bob Ross is een icoon met een geheel eigen, unieke stijl. Ik moest wel even goed oefenen om zijn stijl onder de knie te krijgen.” Vanuit haar eigen atelier Studio Fatamorgana geeft de kunstenares nu workshops en demonstraties.

“We leren de mensen hun angst voor het lege doek te overwinnen en ze krijgen veel verschillende technieken te zien.”

Het is tijdens zo’n workshop overigens niet de bedoeling dat er net als Bob Ross in een halfuur zo’n prachtig kunstwerk wordt geschilderd. De cursisten gaan pas na een hele dag schilde­ren met hun eigen Bob Ross onder de arm weg. “Vaak komen mensen onwennig binnen, maar aan het einde van de dag gaat iedereen tevreden weer naar huis.”

Meer informatie: www.bobross.com, www.studio-fatamorgana.nl of 010-435 3660.


© 2016 Nelie Meininger / Studio Fatamorgana.