Homepage

 Levensechte wolkjes...
 vrije tijd in de spotlight
 Tijdens het schilderen....
 Schilderen als Bob Ross...
 Dezelfde avond nog naar...
 Atelierwinkel Fatamorgana..
 Happy Accidents
 Bob Ross is dood, maar...
 Bob Ross
 Geen angst voor...
 Bob Ross leeft (telegraaf)
 Kleur in de P.K.D straat
 Portret schilderen van je kat
 Nelie gespecialiseerd in katten
 Nelie bij Kunstzinnig
 kunst & vredige onderwerpen  Alleen maar blije gezichten


Vrije tijd in de spotlight  door: Riet Barelds

In de krant had ik gelezen dat er een workshop van Bob Ross in Vlaardingen was, je weet wel de schilder die elke zondag op de tv te zien is. Omdat ik het een bijzondere man vind om naar te kijken en te luisteren, maar in het bijzonder zijn techniek van landschappen schilderen, heb ik mij snel opgegeven voor de workshop van zondag
14 november jl. Ik was daar om 9:30 uur met mijn schilderskist die ik op de schildersacademie drie jaar lang heb meegezeuld. Die had ik niet nodig! Ik kreeg alle schilderbenodigdheden van Nelie Meininger, de vrouw die de workshop gaf. Een heel leuk mens die diverse workshops gaf zoals; fresco's en trompe-l'oeil. Nelie heeft 18 jaar in Amerika gewoond en daar op de universiteit van Bob Ross allerlei schilderstechnieken geleerd en is met glans afgestudeerd.

De certificaten hangen dan ook aan de wand in de studio. Na een kopje koffie vertelde Nelie wat we die dag zouden gaan doen en dat iedereen aan het einde van de dag met een schilderij naar huis zou gaan. We waren met 4 cursisten dus gelukkig niet te veel, je kon daardoor veel vragen en wat belangrijk was je kreeg ook antwoord op al je vragen.

Het begin was moeilijk. Alles wat ik op de kunstacademie heb geleerd mocht ik niet gebruiken, dus niet eerst een schets maken, met de schilderstechniek van Bob Ross begin je direct op het doek en aan de slag met spatels en kwasten. Kortom een nieuwe manier van schilderen, die ik naarmate de dag vorderde heel erg leuk begon te vinden.

En......mijn schilderij begon op een Bob Ross schilderij te lijken (nou ja bijna dan, oké heel klein beetje dan). Ik heb toch nog even mijn eigen penselen gepakt om een klein beetje van mijzelf erin te verwerken, maar ik werd direct op mijn vingers getikt.

Wij zijn aan het 'BobRossen', dus vandaag geen eigen inbreng (waar ze gelijk in had). We waren tenslotte zijn technieken aan het leren. 17:30 uur was het einde van de dag. Iedereen had zijn schilderij klaar het resultaat mocht er zijn! 4 schilderijen met hetzelfde thema en toch heel verschillend. Leuk om te zien dat iedereen een andere manier van schilderen heeft. Trots zijn we op de foto gezet die als ik mag geloven binnenkort op internet staat (www.studio-fatamorgana.nl)

Tijdens de evaluatie hebben we de dag doorgenomen. Iedereen was heel enthousiast en gaat zeker nog een volgende cursus bij Nelie volgen. Nelie heeft ons die dag fantastisch begeleid bijvoorbeeld: als iemand zijn kwast of spatel was weggeschoten, was zij er dan weer om je gerust te stellen en ze zei dan 'Bob Ross en jullie maken geen foutjes, dat noemen wij verrassingen en van verrassingen kan je wat moois maken'.

Ik heb een hoop technieken geleerd en met wat ik heb geleerd op de schildersacademie kan ik gebruiken bij het schilderen, (een beetje van mezelf en een beetje Bob Ross) Al met al een fijne dag, waar ik met plezier aan terug denk.

© 2016 Nelie Meininger / Studio Fatamorgana.