Homepage

 Levensechte wolkjes...
 vrije tijd in de spotlight
 Tijdens het schilderen....
 Schilderen als Bob Ross...
 Dezelfde avond nog naar...
 Atelierwinkel Fatamorgana..
 Happy Accidents
 Bob Ross is dood, maar...
 Bob Ross
 Geen angst voor...
 Bob Ross leeft (telegraaf)
 Kleur in de P.K.D straat
 Portret schilderen van je kat
 Nelie gespecialiseerd in katten
 Nelie bij Kunstzinnig
 kunst & vredige onderwerpen  Alleen maar blije gezichten


‘Atelierwinkel Fatamorgana, daar moet je geweest zijn’

VLAARDINGEN - Een fresco aan de muur, een meubel dat antiek lijkt, een wandkleed, een spiegelrand in glasmozaïek. Nelie Meininger van Atelier Fata Morgana beheerst genoemde kunsten en leert het anderen graag in een workshop van een of twee avonden of op een dagcursus. Ook neemt ze opdrachten aan voor interieurs, restaurants, balkon of tuin. Om een goede indruk te krijgen is een bezoek aan haar 'showroom' de moeite zeker waard.

 

Nelie neemt plaats aan een buro van MDF en pvc-buis dat eruit ziet als een luxueus marmeren buro! Marmeren is haar specialiteit. "Maar ik vind alles leuk, als ik maar een kwast in mijn handen heb!" Uit de hand schildert ze marmer in elke gewenste kleurstelling. Van het bekende donkergroen met witte aders en het marmer in beigetinten tot terracotta-kleurig marmer op een losse houten schouw. De keukendeurtjes die ze zojuist aan het schuren was, krijgen een mintgroen-ecru-goud marmer.

Nelie zorgt er zelfs voor dat de marmerpatronen doorlopen over de laden en kastjes. "Deze mensen kochten een huis met een licht eiken -keuken van acht jaar oud. Een prima keuken, maar niet hun smaak. Een hele nieuwe keuken kost veel geld, ik geef ze voor een fractie van het geld ook een nieuwe keuken!"

Antiekeffect

Een oud meubeltje of een saai nieuw kastje knappen ervan op: decoreren met antiekeffect". Met verschillende technieken, zelfs met een geschilderde houtnerf, veranderen meubels in een handomdraai. Mensen kunnen meubels brengen, maar kunnen ook zelf aan de slag na de workshop.

'Dat lukt mij nooit!' roepen alle cursisten aan het begin van de workshop 'Trompe L'oeil' (het oog bedriegt) als ze het voorbeeldschilderij zien. Een oude kruik in een gemarmerde nis, een klimop die over de nismuur groeit; het lijkt alsof je het zo van het schilderij kan plukken. Toch nemen de cursisten na twee hun eigen werk van 50x60 mee naar huis.

Workshops
Nelie Meininger begon een jaar of dertig geleden al met schilderen, volgde later de kunstacademie en woonde en schilderde een tijd in Engeland. Vijf jaar geleden heeft ze het weer opgepikt. Ze is al enkele jaren bezig in dit atelier aan de P.K. Drossaartstraat 13 in het centrum. Door zelfstudie, het lezen van boeken en veel oefenen bekwaamde ze zich in het vak van decoratieschilder. Vorig jaar gaf ze hier al enkele workshops, haar etalagewinkel ging begin van dit jaar open. "Mensen die hier binnenlopen kunnen niets kopen. Ik kan wel alles wat hier staat voor ze maken. Vaak vinden mensen het moeilijk om te kiezen - alles is leuk - en dan help ik ze."  

Muurschildering

In deze 'antiekstijl' maakte Nelie een mobiele muurschildering voor een Maaslands stel, dat in een boerderij woont. "Dat is een vondst van mij. Wanneer je. het op plaat doet en niet op de muur zelf kun je het meenemen bij verhuizing of ergens anders hangen wanneer je je interieur verandert. De vrouw wilde haar man verrassen. Voor zijn verjaardag maakte ik een schilderij voor een deur in de keuken
onder de trap. Wat ik daarop schilderde was wat je zou zien als er geen muren waren, maar alleen ramen. Het doorkijkje toont
een landschap met schapen en een brief die je zo lijkt te kunnen pakken met de tekst: 'veel liefs voor je verjaardag'.
"Toen deze vrouw het eindresultaat zag was ze enorm enthousiast. Dat is ook Hoe leven ze, wat past daarbij, vraagt ze
zich dan af. Eventueel brengt ze een bezoek bij de mensen thuis. Naast het werk dat in opdracht gemaakt wordt
kunnen. de mensen ook zelf aan de slag tijdens de workshops decoratieve verftechnieken. Het aanbod workshops
bestaat uit de basiscursus decoratieve verftechnieken, antiekeffect op meubels, Trompe L'oeil, marmer,
glasmozaïek, fresco-paneel, vloer-/wandkleed Victoriaanse hoedendoos.

 


© 2016 Nelie Meininger / Studio Fatamorgana.