Homepage

 Levensechte wolkjes...
 vrije tijd in de spotlight
 Tijdens het schilderen....
 Schilderen als Bob Ross...
 Dezelfde avond nog naar...
 Atelierwinkel Fatamorgana..
 Happy Accidents
 Bob Ross is dood, maar...
 Bob Ross
 Geen angst voor...
 Bob Ross leeft (telegraaf)
 Kleur in de P.K.D straat
 Portret schilderen van je kat
 Nelie gespecialiseerd in katten
 Nelie bij Kunstzinnig
 kunst & vredige onderwerpen  Alleen maar blije gezichten


Tijdens het schilderen gebeuren allerlei leuke dingen  door: Hjalmar Teunissen

VLAARDINGEN - Ze bladert door een map waarin ze foto's van haar opdrachten van de laatste tijd bewaart. Een balkon, versierd met een zonnig strandtafereel, een keuken die bijna volledig 'gemarmerd' is (door de toegebrachte schilderingen lijkt het hele interieur van marmer). En deze, een deurpaneel met een doorkijkje naar de tuin, het lijkt net echt. Of die oprolbare muurschildering, die kun je zo onder de arm meenemen en ergens anders weer aan de muur ophangen. Zonder kreukels, daar zorgt dat speciale Franse papier wel voor.

 
Anderhalf jaar is het atelier Fata Morgana van Nelie Meininger nu in de Pieter Karel Drossaartstraat gevestigd. Ze geeft allerlei workshops, verkoopt eigen werk en neemt opdrachten aan om iemands interieur te verfraaien. Haar mooiste opdracht was misschien wel dat ene adres ergens in Vlaardingen, ze mocht het hele huis onder handen nemen. De hal, de keuken, de muren: de opdrachtgeefster hield niet van lege vlakken en dus kon Meininger haar gang gaan. „Ze moeten me wel wat vrijheid geven, tijdens het schilderen gebeuren allerlei leuke dingen die je van tevoren niet had bedacht, dat is heerlijk"  

Aan de muur hangt een paneel van een Toscaans landschap, voorop zit Jasper, de kat van Nelie Meininger. „Op zo'n manier kan mijn kat toch op vakantie", legt ze uit. „Met zijn vier pootjes loopt hij overal naar toe. Hij is laatst ook in Engeland geweest." En ze laat een ander paneel zien waarop haar kat vakantie viert. Daar in de buurt staat een tafeltje, dat Meininger net heeft bewerkt. Op het tafeltje ligt een brief, en een envelop met postzegel. Pas als je echt goed naar het tafeltje kijkt, als je eraan zit, besef je pas dat je ogen bedrogen worden. Alles is geschilderd, behalve de tekst van de brief zelf waarin enkele vrouwen hun vriendin geluk toewensen in haar huwelijk. Binnenkort krijgt de aanstaande bruid het tafeltje cadeau van haar vriendinnen, een bijzonder en origineel cadeau.

Dat geldt ook voor dat dienblad waarop Meininger een heerlijk ontbijtje heeft geschilderd (croissant, vers gekookt eitje, kopje koffie). „En dat kun je ook zelf maken, dat leer je in de workshops die ik geef", vertelt ze.

De workshops van Nelie Meininger lopen continu door, voor beginners en gevorderden. De cursisten leren verscheidene technieken, en gaan naar huis met allerlei werkstukken die ze zelf hebben gemaakt. En het lukt altijd, verzekert Meininger, daar zorgt zij wel voor, De cursisten zitten in kleine groepjes van vier.

Ze kunnen beginnen met het 'ontbijt op dienblad', gevolgd door de 'nis met kruik en klimop'. De half gevorderden gaan verder met de 'stenen muur met glaswerk', een fresco-achtig paneel, gevolgd door de 'boekenplank' voor de gevorderden.
Het paneeltje is weer echt een 'ogenbedriegertje', aan de muur opgehangen lijkt het net alsof je naar echte boeken,
planten en flessen kijkt.

In de reguliere workshops leren de cursisten onder meer hoe je meubels een antiek effect kunt geven,
wat de mogelijkheden zijn van het spelen met marmereffecten en hoe je een mozaïek maakt.  

Atelier Fata Morgana is gevestigd aan de Pieter Karel Drossaartstraat 13. (435 3660)

© 2016 Nelie Meininger / Studio Fatamorgana.