Homepage

 Levensechte wolkjes...
 vrije tijd in de spotlight
 Tijdens het schilderen....
 Schilderen als Bob Ross...
 Dezelfde avond nog naar...
 Atelierwinkel Fatamorgana..
 Happy Accidents
 Bob Ross is dood, maar...
 Bob Ross
 Geen angst voor...
 Bob Ross leeft (telegraaf)
 Kleur in de P.K.D straat
 Portret schilderen van je kat
 Nelie gespecialiseerd in katten
 Nelie bij Kunstzinnig
 kunst & vredige onderwerpen
 Alleen maar blije gezichten


Kunst met vredige onderwerpen van Nelie   door: Peter Spek, Het Nieuwe Stadsblad

De Vlaardingse beeldend kunstenaar Nelie Meininger exposeert tot 30 april in Frankeland haar werken van de afgelopen jaren onder de titel Shalom. De Vlaardingse laat op haar schilderen vredige onderwerpen zien in di­verse thema's zoals dieren, portretten en enkele fresco's.

 

SCHIEDAM -Als kattenliefhebster hangen er ook schilderijen van katten. Nelie Meininger maa!kt realistische fresco's en schilderijen in olieverf en acrylverf. Zij studeerde aan de On­tario College of Arts in Toronto in Canada in de periode 1966- 1971. Daarnaast kreeg zij les van de Canadese kunstenaars Tom Hodgins en Walter Ruston.

 

In Nederland liep zij in de periode 1972-1974 mee aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten om zich verder in haar vak te bekwamen. Sinds die tijd werkt en exposeert zij beurtelings in Nederland en Canada. Haar exposities hebben altijd een thema. Zo werkte zij in het recente verleden aan de series Trompe I' oeil, fresco's, Toscaanse landschappen' en Power Ladies.

In 2009 schreef zij het boek Stap voor Stap Muurschildergids voor beginners. Een handboek vol met tips met 2 begeleidende video's. Fresco's zijn schilderingen, gemaakt in natte kalk. Het betreft hier een oude Grieks-Italiaanse schildertechniek, die Nelie Meinin­ger zich als een der weinigen eigen heeft gemaakt. De fresco's worden door haar zowel op panelen geschilderd als ook direct op muren en plafonds. Een aantal restaurants, parti­culiere huizen en Franse kas­telen zijn voorzien van haar schilderingen.

Bob Ross

Naast haar schilderwerk doceert Nelie Meininger ook diverse schildertechnieken. In 2004 behaalde zij haar certifi-caten in de Bob Ross landschap in olieverf techniek. En in 2007 de techniek bloemen schilderen in olieverf van de bekende bloemen schilder Gary Jenkins.

 

Deze 2 technieken worden nu nog steeds volop gegeven door haar.

 

Frankeland is gelegen aan de Sint Liduinastraat 10.

Info: www.studio-fatamorgana.nl

 

 

 


© 2016 Nelie Meininger / Studio Fatamorgana.